Att arbeta med microcement i Linköping - så här går det till

Microcement är ett stabilt och populärt alternativ till kakel och klinker i samband med att du ska genomföra en badrumsrenovering i Linköping. Läs vidare om du vill få mer information om microcement och hur det används.

Idag finns det ett alternativ till att sätta plastmattor eller kakel och klinker på väggar och golv som bidrar till att du får en möjlighet att kunna skapa ett helt unikt badrum. Microcement har blivit mycket populärt att använda i samband med att man utför en badrumsrenovering i Linköping. Dels på grund av att det finns ett stort antal kulörer att välja mellan men också för att du kan skapa egna strukturer med det. Om du vill få mer information om Micreate AB och hur vi kan hjälpa dig med din badrumsrenovering kan du kontakta oss för fri konsultation.

 

Vad är microcement?

Microcement är ett pulver som vanligtvis består av finkrossad kvarts, kalksten, marmor, granit, skiffer och mineralpigment och som kan erhållas i valfri kulör. Pulvret blandas sedan med en flytande härdare innan det appliceras på ytan. Microcement finns i ett flertal olika blandningar för att passa i olika sammanhang som exempelvis badrum, kök, för möbler, uteplatser och på trappor. Microcement är vanligt förekommande i samband med en badrumsrenovering i Linköping då man vill skapa ett modernt, trendigt och unikt utseende.

 

Att arbeta med microcement

  • Ska du lägga en ny yta direkt på klinker eller kakel behöver först väggar och golv spacklas med betong för att fylla upp fogarna så du får en jämn yta. Låt därefter ytan få torka i cirka 15 timmar innan du grovslipar väggen och/eller golvet. Om du ska lägga microcement på golv ska du också använda en tunn armering i glasfiber.
  • Därefter applicerar du microcement i ett tunt lager, cirka 2-4 millimeter, med en spackel. Efter det behöver limmet i massan torka i cirka 15 timmar.
  • Efter att limmet har torkat, inte betongen, kan du påbörja arbetet med att slipa väggen och/eller golvet samt eventuellt formera strukturer, med eller utan färgskiftningar.
  • Slutligen ska ytan impregneras så att den får ett skydd mot bland annat fläckar. Till sist läggs en polish på ytan som gör att ytan blir matt, halvmatt eller blank.
  • Efter cirka 24 timmars torktid kan ytan beträdas.

 

Anlita oss för din badrumsrenovering i Linköping

Vi hos Micreate AB har utbildning och en bred erfarenhet inom området microcement och kan hjälpa dig med att applicera microcement i samband med en badrumrumsrenovering i Linköping. Vi utför tjänster åt både privatpersoner och företag med omnejd. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte där vi kan inspektera ditt projekt och bistå med fri rådgivning. 

Hemsidan Badrumsrenovering Linköping finns tillgänglig för uthyrning!

Bedriver du ett företag som renoverar badrum i Linköping. Kontakta oss så berättar vi hur ni genom denna sida kan få fler förfrågningar.